Bakker Springs B.V. - Specialist in technische veren

Offerte aanvragen

Bij Bakker Springs B.V. kunt u terecht voor diverse soorten veren: van drukveren tot trekveren en van sinusveren tot beschermveren.
Bekijk hieronder een overzicht van onze technische veren en lees meer informatie over ieder product.

Drukveren

Drukveren

Drukveren worden klantspecifiek geproduceerd bij Bakker Springs B.V. Denk hierbij aan verschillende materialen, afmetingen, nabehandelingen en afwerkingen. We verwerken draad en staven van 0,25 mm tot 20 mm draaddikte. Ook leveren wij warmgevormde veren tot 65 mm draaddikte.

Trekveren

Trekveren

Trekveren worden klantspecifiek geproduceerd. Hierbij heeft u de keuze uit veel verschillende materialen, dimensies en nabehandelingen. Ook kunt u kiezen uit verschillende soorten ogen. Wij verwerken draad en staven van 0,25 mm tot 20 mm draaddikte. 

Torsieveren

Torsieveren

Torsieveren kunt u bij ons in verschillende dimensies bestellen. Ook heeft u de keuze uit verschillende materialen en nabehandelingen. We verwerken draad en staven van 0,25 mm tot 20 mm in diameter.

Draadproducten

Wij produceren draadproducten tot 14mm dikte. Deze worden onder andere ingezet in:

  • Agrarische sector
  • Filtersystemen 
  • Decoratieve sector

Bladveren

Bladveren worden geproduceerd uit verend band- of stripmateriaal. Wij produceren bladveren van 0,1 mm tot 15 mm dikte. Door de mogelijkheden in lasersnijden worden in veel gevallen dure snijstempels ontweken. U kunt kiezen uit verschillende materiaalsoorten en oppervlaktebehandelingen.

Schotelveren

Schotelveren

Schotelveren worden vaak in kleine ruimtes toegepast en kunnen grote krachten opleveren. Bij Bakker Springs B.V. leveren wij schotelveren volgens EN 16983. Wij maken ook verschillende klantspecifieke schotelveren, deze zijn verkrijgbaar in de materiaalsoorten RVS 316 of Inconel x750.

Stempelveren

Stempelveren

Wij hebben een omvangrijke voorraad stempelveren. De stempelveren zijn geproduceerd volgens ISO 10243 en van de hoogste kwaliteit. Ook kunnen wij specifieke stempelveren voor u produceren.

Sinusveren

Sinusveren

Sinusveren leveren de perfecte oplossing bij toepassingen waar de inbouwruimte beperkt is en er toch hoge dynamische kracht vereist is. De veren worden geproduceerd uit gewikkeld bandstaal met golven (waves) om ze verend te maken.

Haarspeldveren

Haarspeldveren

Haarspeldveren produceren wij volgens tekening en/of voorbeeld van de klant. Dit geldt zowel voor enkele als dubbele haarspeldveren.

Beschermveren

Beschermveren

Beschermveren produceren we bij Bakker Springs B.V. onder andere voor hydraulische en pneumatische toepassingen. De veren beschermen de slangen tegen beschadigingen en/of knikken. De veren worden klantspecifiek geproduceerd. U heeft hierbij de keuze uit diverse verschillende materialen, dimensies en nabehandelingen.

Conische drukveren

Conische drukveren

Conische drukveren worden vaak gebruikt wanneer de inbouwruimtes beperkt zijn. Ingedrukt vallen de windingen in elkaar en doordat de diameters verschillend zijn behoudt de veer zijn krachten.

Borgringen

Borgringen

Borgringen produceren klantspecifiek. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende dimensies en materialen.

Service

Nabehandeling

Verchromen 
Goede corrosiebestendigheid en is een zeer harde coating. Wordt gebruikt waar een goede slijtvastheid is gewenst gecombineerd met een goede corrosie.

Verkoperen
Goede corrosiebestendigheid en elektrische geleiding.
Vergulden
Goede corrosiebestendigheid en wordt niet snel vaal; goed te solderen en geleidt zeer goed.

Vernikkelen
Veel gebruikt als decoratieve coating.
Verzilveren
Goede corrosiebestendigheid, maar wordt snel vaal. Goed te solderen en geleidt goed.


Vertinnen 

Goede corrosiebestendigheid en goed te solderen.
Verzinken
In blauw of zwart. Goede corrosiebestendigheid.
Chemisch zwarten
Een uniforme, decoratieve zwarte coating en heeft een geringe corrosiebestendigheid.
Poedercoaten
Dit kan in meerdere RAL-kleuren.
Kogelstralen  
Vergroot bij sommige veren de levensduur aanzienlijk.
Trowaliseren
Wordt meestal toegepast om te ontbramen.

Verpakking

Dozen

Al onze veren worden standaard in dozen verpakt. Deze dozen wegen maximaal 30 kilo zodat ze gemakkelijk vervoerd kunnen worden.

Slangverpakking

Vanwege de vervelende eigenschap van veren om in elkaar te 'haken' is het noodzakelijk de veren zo te verpakken dat onze klant ze gemakkelijk kan verwerken. 

In sommige gevallen biedt het verpakken van de (druk)veer in een slang een goede oplossing. Dit is echter alleen interessant bij grotere hoeveelheden.

PE-zakverpakking

Normaal worden onze veren geleverd in een PE-zak per 100 of 1000 stuks. Dit om te voorkomen dat de veren niet in elkaar 'verhaken'. Hierdoor krijgt onze klant de voorraad overzichtelijk aangeleverd en is het gemakkelijk te tellen.

Toepassingen

  • elektronica
  • medische instrumenten
  • landbouw
  • meubelindustrie
  • machinebouw